ביקור
בעזרת השם אני מגיע לארץ הקודש ל6 ימים ומאד מאד רוצה לראות הוד כבוד מעלתו..שומע ונהנה מדברי תורתכם יומם ולילה
תשובת הרב
בס"ד
שלום רב לשואל הנכבד
שאלתי את הרב , והרב השיב
ליצור קשר עם רפאל יעקב הי"ו בטלפון 050-411-8156
והוא יתאם בשמחה ובאהבה
תודה רבה וכל טוב
שאלות אחרונות
-
לכבוד מרן הרה"ג שליט"א
ביחוד נוצר חסד לאלפים בשער הכונות בדף צ' עמודה ב' שורה י"ח מלמטה , כתוב " וענין מה שצריך לכוין הוא להמשיך מן המזל העליון תיקון הח' הנקרא נוצר חסד .... וממנו תמשיך ותשפיע הארה אל תיקון הט' הנקרא לאלפים שהוא שם אקיק במילוי ההין..." ובהמשך מובא " ואז תכוין להמתיק עם זה את ב' שמות אלקים אדנות... " ובשער היחודים להאר"י ז"ל עם ביאור מרכת יחזקאל דף נג' עמודה ב' שורה א' מובא " ואמנם סוד הדבר והכוונה היא להמשיך מנוצר חסד שהוא המזל הח'... וממנו תשפיע אור לאלפים תיקון הט' והוא שם אקיק דההי"ן ... " וכן בהמשך " ואז תכווין להמתיק אדנות אלוקים הנ"ל ..." וכן הלשון בשער היחודים דישיבת השלום.
ראינו מכל המקורות הנ"ל שקודם כל מאירים משם ע"ב דתיקון ח' לתיקון ט' לאלפים ואז ממתיקים את שורש הדינים אלקים אדנות , אולם בכל הסידורים ההוראה אומרת אמנם להאיר, אולם ההוראה גם מוסיפה להמתיק את מספר אקיק דההין וי' אותיותיו ( שזה לא הובא במקורות המצוינים לעיל ) , וגם להמתיק מספר ב' שמות אלקים ואדנות וט' אותיותיהם , וכן מובא בסידור הנדפס חלק א' בחלק השני דף קכב',ב' .
עיין גם שערי חיים בשער רוח הקודש של הרב אסוס שליט"א חלק ג' בסוף בדף א'י שמציין גם כן לכך , ומביא את היר"א האדום שבחלק א', בדף 778 השמיט תיבות אלו , ושם מובא " להמשיך הארה מע"ב דתקון ח' לתיקון לאלפים ועי"ז יכוין להמתיק הש"ך ופ"ר דזו"ן המושרשים בתיקון לאלפים..." רואים שהיר"א השמיט תיבות להמתיק שם קנ"א ואותיותיו וכתב רק להאיר.
אולם שערי חיים לא הביא את היר"א האדום בחלק א' דף 303 ששם מובא כן להמתיק שם קנ"א ואותיותיו , וזאת הלשון בסידור הקדוש " להמשיך הארה מע"ב שבנוצר חסד להמתיק אותיותיו ומספר דקנ"א , ואותיותיו ומספר דאלקים אדנות... " מה דעת כת"ר ??? טעות סופר ? או שגם היר"א האדום סובר שיש להמתיק גם את שם קנ"א ואותיותיו. מהי הצורה הנכונה לפיה יש ליחד
דבר שני : בתיקון עצמו , אחר המיתוקים רשום " ולהשליך במצולות ים דס"מ ונחש את כל חטאותיו וכל המשחיתים אשר נבראו על ידו ..." , בכח איזה שם אנו משליכים את כל חטאותנו
דבר שלישי , ראינו במקום מסויים שבסוף היחוד שילבו את נוצר ונקה . אנו לא מצאנו לכך שום מקור. האם כת"ר ראה מקור לכך
דבר רביעי בסידור " רחובות הנהר - חלק קריאת שמע " דף תרמד' מהדורה שישית התשע"ו דף תרמד' מובא נוסח לאמר לפני היחוד " יהי רצון מלפניך וכו' " האם צריך להוציא זאת בפה או מספיק במחשבה? וכן בהמשך " ...להמתיק ... ותשליך ...וכח שם זה יתבררו ...וכמספר אלפים...יעלו כל הנשמות וכו' , האם להוציא כל זאת בפה
וכן בשער רוח הקודש של הרב אסוס שליט"א חלק ג' בסופו דף א'י כתוב " טוב שיאמר אותו קודם עסק התורה..." ואז מובאת ההוראה שאומרת " יכוין להמשיך " אם כן מה הכונוה ברישא טוב שיאמר ? מה יאמר ? או שלא דק והתכוין לאמר טוב שיכוין אותו קודם עסק התורה
מחכים בצפיה לתשובתו המהירה של כת"ר
-
הרב בהילולת רבינו הארי שאל אותי אדם מדוע אנו לא מתפעלים מחכמת שלמה המלך ומתפעלים רבות ורבות מחכמת רבינו האר"י הרי שלמה המלך היה החכם באדם וידע את כל מה שידע רבינו האר"י ויתר על כן.אז מדוע הרבנים ותלמידי החכמים לא נפעמים מחכמת שלמה המלך כל כך ?
-
בס"ד
תודה רבה למורנו ורבנו שליט"א ה' יתברך ישמרו ויחייהו יתן כח ובריאות לעד :
קבלה – יחוד חוטם פה ( חלק א' )
- מה הזמן המשובח ביותר לקיים את היחוד הנ"ל , האם רק אחרי חצות בימי החול ואחרי הסעודה דליל שבת כמו ביחוד הווין ? האם אפשר לקיים את היחוד במשך היום בימי החול ? ומה לגביי לקיים את היחוד בשבת במשך היום ? האם זאת באותה דרגה ? או חילוק של פרטות וכללות .
- בשער רוח הקודש היחוד הנ"ל מחולק לשניים ; יחוד ג' ויחוד ד' . האם אפשר לכווין רק אחד מהם אם הזמן לא מאפשר ?
3. בהתחלת היחוד מתחילים מחיצוניות פה דא"א ומעלים ג' אלפין לחיצוניות חוטם דא"א . האם מעלים ג' אלפין או מעלים ג' אקיק לחיצוניות חוטם ? ומה עם קושיית המהרח"ו זיע"א בסוף פרק י"ב דשער א"א – ד"ה " וצ"ע איך אפשר שאמרנו שמג' אלפין שבפה דא"א נעשין ג' אקיק דחיצוניות דחוטם שלו , והרי החוטם גבוה מן הפה. " , ומתרץ הרב בדרך אפשר, ובסוף דבריו מוסיף " אלא תחילה נעשו חוטם ואחר כך ירדו בפה ." עכלה"ק- וכן עיין הרש"ש זיע"א אות ד' . מה דעת כת"ר בנושא ? האם הג' אקיק דחיצוניות חוטם היו כבר קיימים לפני שאנחנו מעלים את הג' אלפין , ועכשיו אנחנו רק מעוררים את הבחינות הללו ? או כמו שמתרץ הרש"ש זיע"א שהבחינות הללו ירדו למטה בפה ואז חזרו לעלות למעלה לעשות החוטם ?
4. בפרק י"ב דשער א"א כתוב " ואלו הג' אקיק יוצאין מג' אלפין שיש במילוי מ"ה דאלפין שהוא פה דא"א ." ובהגהת השמש אות ג' כותב שבמבו"ש כתוב " שאלו השלשה אקיק הם נמשכים מג' אלפין דמ"ה , דבמוחא סתימאה ." איזה גירסא היא הנכונה ? האם מבו"ש ( מהדורא בתרא דבתרא ) ?
5. השם של חיצוניות חוטם דא"א הוא ג' אקיק. בכוונות המרכבה רואים בסידור החום בחיצוניות החוטם ג' אקיק לנקב ימין וג' אקיק לנקב שמאל – כמו שיש שם ס"ג בנקב ימין וכן בנקב שמאל. האם לא יהייה יותר מדוויק לראות ביחוד חוטם פה ו' פעמים שם אקיק כמו בכוונות המרכבה ?
6. חיצוניות פה דא"א נקרא ריבוע מ"ה , חוץ ממ"ה שבריבוע שהוא הנתח אחרון והשאר גימ' פה – האם לא יהיה יותר מדוייק לקרוא לחיצוניות פה דא"א אחוריים דיק"ו דאלפין ?
7. מחיצוניות פה דא"א עלינו לחיצוניות חוטם ומשם נכנסו לפנימיות חוטם דא"א , לאחר מכן אנו רוצים להגיע לפנימיות פה דא"א – אז אנו יוצאים שוב לחיצוניות פה דא"א ומשם נכנסים לפנימיות פה דא"א. מדוע אי אפשר היה לרדת מפנימיות חוטם דא"א לפנימיות פה דא"א ? הריי גם פנימיות חוטם שהוא שם ס"ג וגם פנימיות הפה שגם בו יש שם ס"ג , שורש שניהם הוא מרישא תניינא – כמו שכותב הבל"י בריש פרקין ד"ה " והפנימית הוא שם ס"ג " ( חלק ב' דף ס"ב ) , וכן כותב בדף ס"ד ב-ד"ה " והנה בחוטם דא"א גם הפנימיות שבו הוא ס"ג ."
8. האם מזיווג ס"ג ואקיק נולד מוצא אחה"ע ? או שפשוט זיווג זה הוא גימ' אחה"ע . ומאיזה זיווג נולד גיכ"ק ?האם ס"ג מרמז על חך = גיכק , ואקיק על אחה"ע ?
9. מ"ב דע"ב שנמשכים מפן ימין , ומפן שמאל דא"א לעורר זיווג חך וגרון . בסידור דק"ש שעל המטה של הרב בניהו שמואלי שליט"א בדף תרס"ו מובא שמפן ימין נמשך לחך ומפן שמאל נמשך לגרון. בשער רוח הקודש של הרב אסוס שליט"א חלק ב' דף תפז' , מובא בהוראה כמו אצל הרב בניהו שליט"א אולם בכוונה עצמה הרב סידר שמפן ימין נמשך לגרון וכן מפן שמאל כמו שמובא בשער א"א פרק י"ג. מה היא השיטה הנכונה , ואיך כת"ר נוהג ?
10. בסידור החום בחלק א' דף 296 בכוונת השם שפתי תפתח , מובאים ה' מוצאות הפה וליד אחה"ע כתוב חיך , וליד גיכ"ק כתוב גרון . האם טעות סופר ? או לא דק.
11. עיין יפה שעה שער י"ג שער א"א פרק י"ב אות ב' , ד"ה "ונשאר בחינה אחת בתוך הפה " שכותב "... לא ידעתי מהו החלק הנשאר בתוך הפה , הלא ה' מוצאות הם , וכולם יוצאים ולא נשאר בתוך הפה , אלא ס"ג ואקיק שהם שורש חיך וגרון שהם הם המזדווגים ומולידים החמשה מוצאות ..." עכלה"ק . לעומת זאת עיין בל"י ד"ה " כי אחה"ע הם מ"ן דנוקבא " שכותב "... וטעם שאמרנו ואז יוצאים שאר האותיות ולא אמרנו שיוצאים כל הכ"ב אותיות , יען כי אחה"ע הם מ"ן דנוקבא וגם גיכ"ק הם מ"ד דדכורא , והם כבר קדמו מקמי שאר האותיות , רק שאחר כך על ידי זיווגם יצאו גם שאר האותיות..." עכלה"ק . אם כן לפי היפה שעה - ס"ג ואקיק הולידו את ה-ה' מוצאות , ולפי הבל"י אחה"ע וגיכ"ק כבר קדמו לג' מוצאות שיצאו מזיווג זה . אם כן מה דעת כת"ר בנושא זה ? ובדיבור הקודם של הבל"י בד"ה " ובהתחברו בשם אקיק " בסוף דבריו כותב "... והנה אחה"ע הוא זווג שם ס"ג עם שם אקיק..." עכלה"ק . היכן גיכ"ק ? נשמח אם הרב יכול לעשות כאן קצת סדר בדברים .
12. אם ס"ג מסמל זכר = גיכ"ק = חכמה ואקיק מסמל נוק' אחה"ע , אם כן מדוע רואים שוב זווג אחה"ע גיכ"ק ? ומדוע בזווג הראשון הזכר ( ס"ג ) בחוץ והנו"ק ( אקיק ) בפנים = זווג חיצון ,ובזווג אחה"ע גיכ"ק הם להפך = זווג פנימי ?
13. הבל"י בפרקין ( פרק י"ב ) , בד"ה " ובהתחברו בשם אקיק " כותב "... והנה חכמה דא"א הוא סוד מו"ס דיליה ויש בה י"ס , ונתפשטו כולם ברישא לחודיה , והיסוד שלה היא בחיך ...והמלכות שבה היא בגרון..." עכלה"ק . האם גיכ"ק הוא הוא החיך ? או שיסוד דמו"ס שהוא גיכ"ק נמצא בחיך ? וכן לגביי אחה"ע .
14. זווג אחה"ע גיכ"ק גימ' רי"ו . מה הקשר של רי"ו כאן . נשמח אם הרב יכול להרחיב . מקורות אם אפשר.
15. מדוע זווג גרון וחיך נקרא זווג דנשיקין ולא מיני וביה ? אולי כי הזיווג הוא בפה ולא במוחין .
16. מזווג אחה"ע גיכ"ק יוצאים הג' מוצאות הבאים שהם דטלנ"ת , זשסר"ץ , בומ"ף כנגד זיווג נ"ר . מה הטעם של זווג נ"ר כרגע ? האם להמשיך את השפע למטה מיחוד חכמה ובינה = או"א , כמו בק"ש במלת שמע ובמלת אחד ?
17. מהיכן הגיעו ה-ג' יק"ו פשוטים שממלאים אותם במילוי ס"ג ?
18. מה הכוונה שה-ג' יק"ו במילוי ס"ג בצאתם עד הפה מתהוים לבחינת הבל ג' פעמים יק"ו דיודין ? איך נהפכו מיק"ו במילוי ס"ג ליק"ו במילוי ע"ב ? הריי ה-ג' יק"ו במילוי ס"ג הגיעו מבחינה יותר פנימית – ( משם ס"ג שהוא שורשם ) ובהגיעם לצאת מהפה הבחינות נהיות יותר חיצוניות , כמו שאנו רואים שהמוצא הפנימי ביותר מתוך ה-ג' מוצאות שהוא דטלנ"ת הוא כנגד הזווג של הויה אקיק מתוך זווג נ"ר וזשסר"ץ כנגד הזווג השני הויה אלוקים , ובומ"ף כנגד הויה אדנות . אם כן כאן הייתי מצפה אם כבר לראות כאן ג' יק"ו במילוי אלפין או ההין ולא יודין. האם רק בגלל שאנחנו רוצים לרמוז על ב' בחינות דהבלים, לכן נהפכו ג' יק"ו במילוי ס"ג לג' יק"ו במילוי ע"ב , אף על פי שהיינו אמורים לראות שמות אחרים ?
19. ב-ג' יק"ו במילוי יודין אנחנו רומזים ב' בחינות של הבלים, פעם אחת בניקוד , ופעם שניה באותיות עצמם , רק באותיות " קי ויו " . מדוע אם כן , אנחנו לא משתמשים גם באותיות " יוד " , האם יש כאן סיבה מסויימת או שפשוט רצינו לרמוז " הבל " לכן השתמשנו רק באותיות " קי ויו " ? האם יש כאן ענין נוסף ?
20. לאחר מכן כתוב בהוראה לחבר ג' שמות הנזכרים ( ג' יקו"ו במילוי יודין ) עם חיצוניות הפה , אולם בכוונה עצמה רואים רק אחוריים דיק"ו דאלפין ללא חיבור הג' יק"ו במילוי יודין ; אם כן היכן החיבור ? ואנחנו גם רואים לקמן שלא כל ה-ג' יק"ו דיודין יוצאים מהפה , אם כן מה כוונת ההוראה כאן ? מהי הפעולה כרגע ?
21. לאחר מכן רואים את פנימיות הפה שהוא ס"ג וכ"ב אותיות התורה שמחולקים ל-ה' מוצאות הפה שיוצא בגימ' פ"ה ( בלי תוספת הכולל ) , לעומת הזווג שראינו לעיל ששם השם של פנימיות הפה היה ס"ג ואקיק עם הכולל .
קודם כל להיכן נעלם שם ס"ג מפנימיות הפה , ושנית למה כאן יוצא גימ' פ"ה בלי הכולל ולעיל הוספנו את הכולל ? חוץ מהטעם הפשטי שרצינו להגיע לגימ' פ"ה .
תודה רבה לכת"ר . מחכים בקוצר רוח.
-
שלום וברכה למורנו ורבנו שליט"א, לחם שנלוש עם חלב ואינו מתוק (לדוגמא פיצה) מהי הברכה שמברכים עליו ? מלוואח שנעשה בשמן עם בצק מתוק מהו לקבוע עליו סעודה לענין נ"י והמוציא ? יורנו המורה לצדקה, ושכרו כפול מן השמים